Mit jelent az, hogy a 24H a legnagyobb családi futárcég Magyarországon?

Azt jelenti, hogy a 24H FUTÁR 15 éves tapasztalatával, másfélmilliárdos árbevételével a multik után a legnagyobb futárcég. Tulajdonos ügyvezetője igyekszik a családiasságot megőrizni. A mi szemünkben a megrendelő elsősorban ember, azután másodsorban kiemelt ügyfél.

Nagyobb, rendszeres megrendelő leszek. Mit kell megbeszélnünk a szállítás elkezdése előtt?

Milyen területen dolgozik? (B2b, B2C?) Mit kell szállítanunk? Mik az igényei? Milyen szolgáltatásainkat veszi igénybe? Vannak-e a terméknek speciális tulajdonságai? Milyen módon fogja csomagolni? Milyen mennyiségű feladás várható? Mikorra kéri a felvevő futárt? Jellemzően hová fogja küldeni? Lesz-e jellemzően visszáru, utánvét? Térfogatsúlyos a küldemény?

Milyen mennyiség kell ahhoz, hogy versenyképes árlistát kapjak?

Minden ügyfelünknek ilyet adunk. Nagyobb mennyiség ígéretét mi komolyan vesszük, az ígérethez szabjuk az árat, de elvárjuk annak teljesítését.

Hány napon belül kapom meg az utánvét összegét?

A leadás után 4 munkanapon átutaljuk önnek. Kérjük, az utánvét összeget ellenőrizze.

Önök beszedik-e a címzettemtől a fuvardíjat?

Igen. Akár az utánvét összeggel együtt is, ilyenkor a fuvardíjat a 24H-nál marad, az utánvétet pedig a feladónak utaljuk tovább.

Hogyan kezelik utánvét összegét?

Az utánvét az ön pénze, elkülönített számlán kezeljük cégünk pénzeszközeitől.

Rendszeresen küldök küldeményeket. Miért havonta 2x számláznak?

Számlázóink folyamatosan számláznak, számlázott időszak általában adott hónap 1-15-ig, és 16-31-ig.

Alkalmilag adtam föl küldeményemet. Mikor várhatom a számlát?

Átutalásos számlát havonta 2-szer, hó közepén, és hó végén készítünk. A kis értékű, és/vagy alkalmi feladatokról szóló átutalásos számlát legtöbbször csak a hó végén készítjük el.

Készpénzes számlákat naponta készítjük. Ha címzett fizet kp, akkor a csomaggal együtt kapja a számlát. Ha a feladó fizet kp, akkor vagy a futár készíti el a számlát, vagy pótoljuk, és küldjük. A kitöltött Megrendelőlap addig is igazolja önnek, hogy a kifizetés megtörtént, és tartalmaz minden információt.

A 24H-nál szállításból kizárt termékeket hogyan szállíthatom?

Nagy értékű küldemények, nemesfémek, értékpapírok, műkincsek, nagy értékű régiségek, emberi maradványok, veszélyes áruk, robbanószerek, pályázati anyagok, vagy pótolhatatlan okmányok szállítását nem vállaljuk. (Részletesebb megfogalmazást lásd az ÁSzF-ben.)

Nagy érték esetén az erre szakosodott értékszállító cégeket ajánljuk.

Műkincsszállítást is több cég végez az országban.

Emberi maradványok, veszélyes áruk, ADR-es áruk szállítására szakosodott szolgáltatók dolgoznak a piacon, őket keresse.

Pályázati anyagok, vagy pótolhatatlan okmányok szállítását javasoljuk saját szállítással megoldani, erre a futárpostai szolgáltatások, azok alacsony ára miatt nem alkalmasak.

Éjszakai leadást kérhetek-e utánvétkezeléssel együtt?

Nem, ez a két szolgáltatás nem párosítható, mivel az éjszakai depós átadásnál nincs jelen a címzett, az utánvét átadásához viszont jelen kell lennie.

Nagymennyiségű küldeményt fogok feladni. Javasolják-e a próbaszállítást?

A fokozatos átállást javasoljuk inkább. A lökésszerűen bejövő nagy mennyiségű küldemény növekvő hibalehetőséggel jár.

Önökkel szeretnék dolgozni, azonnal, már ma estétől küldenék napi 100 küldeményt. Lehet?

Köszönjük a bizalmat, de szívesebben előkészítenénk a szállítást. Egyeztetnünk kell a részleteket, ez pár napig eltart.

Még nem írtam alá a szerződést. Ennek ellenére sürgősen kérhetek-e egy futárt a mai napra?

Igen, de csak akkor, ha navigátoros megrendelést alkalmazta, vagy, ha tudomásul veszi a kézi megrendelőlaphoz kapcsolódó jóval nagyobb hibalehetőséget.

Raktárterületet bérelnék önöknél. Bérelt területen saját árumat kezelném. Lehetséges?

Igen, vannak partnereink, akikkel közös raktárfejlesztésben gondolkodunk. A partner végzi a saját árujának az összekészítését a 24H saját, vagy bérelt raktárában. Olcsóbb, rugalmasabb megoldás lehet, de az árufelelősség partnereinké, mi csak a területet adjuk. Előnye, hogy a terület növelhető bizonyos keretek között.

Csomag tartalma szállítás közben megromlott. Térítik-e a káromat?

Nem, a csomag belső tulajdonságából adódó változásért nem vállalunk felelősséget. Kérjük, romlandó küldeményt ne adjon föl.

Miért kell az érték rovatot kitöltenem?

Amennyiben a Feladó a megrendelőlapon az ÉRTÉK rovatot kitöltetlenül hagyja, vagy az bármilyen oknál fogva olvashatatlan, értelmezhetetlen, a küldemény megsemmisüléséből, elvesztéséből eredő károkért legfeljebb a szolgáltatási díj erejéig vállalhstunk felelősséget. A küldemény sérüléséből, megrongálódásából eredő károkra is legfeljebb 50.000,- Ft-ig vállalunk felelősséget.

Hogyan adhatom föl az 500 ezer Ft-nál nagyobb értékű küldeményt?

Futárpostai szolgáltatás keretében nem vállaljuk. Ha 500 ezer forintnál nagyobb összeget ír a megrendelőlap rovatra, akkor is csak 500 ezer Ft értékig vállalunk felelősséget. Direkt fuvarozásként kérjen árajánlatot az ügyfélszolgálatunktól.
Importőr vagyok. Miért van az, hogy az áru csomagolása, amely idáig többezer kilométeren át kiválóan megfelelt, (Kínából idáig), most nem elégséges az utolsó párszáz kilométeren?

A Kínából idáig érkezett áruk sajátossága, hogy azonos áruval telerakott konténerben, teherautóban utaznak. Emiatt egymást is jobban óvják. A 24H futárszolgálat más árukkal is összerakja ezeket, ezért nagyobb a sérülésveszély az utolsó szakaszon. Eddig fuvarozás során érkezett az áru, innentől a futárszolgálat viszi, ahol a fuvardíj is lényegesen kevesebb.

1 kg-ra vetítve miért drágább a futárszolgálati díj Magyarországon belül, mint az Európát átszelő beszállítás díja?

Azért, mert idáig raklapon, más egységcsomagban érkezett. A futárposta jellemzője, hogy nem raklapon, hanem doboz, ún. colli a szállítási egység. Míg Hamburgból idáig egy címre jött pl. 10 raklap, mi raklaponként akár 100 különböző címre kiszállítjuk.

Egyszer a mért súly alapján számláznak, egyszer a térfogatsúly alapján. Nem becsapás ez?

Nem. Pl egy Ford Transit furgon megtelik, ha egy 1500 kg-os ólomtömbbel terheljük, de akkor is, ha beleteszünk 4 raklap hungarocellt, aminek a súlya nincs összesen 40 kg. Mindkét esetben leterheltük az autót.